Galvaniseren

Galvaniseren (Metal Plating) is een algemene naam voor processen die een metalen coating op een vast substraat produceren. Daarbij valt te denken aan verzinken, verchromen en vertinnen, maar ook verkoperen, vernikkelen, en zelfs verzilveren en vergulden.

De anode kan een oplosbare anode zijn, zoals Zink, Tin, Nikkel of Chroom, maar kan ook een inerte, onoplosbare anode zijn, bijvoorbeeld een gecoate Titaan anode. Het te coaten onderdeel fungeert als kathode. De stroom wordt geleverd door een externe voeding / gelijkrichter. 

ME-Metals & Technologies BV levert al deze verschillende soorten anodes, alsook de anodekorven en de stroomvoeringen, in elke gewenste soort en maat. Heeft u vragen of kunnen wij u advies of begeleiding geven , neem dan contact met ons op. 

Galvaniseren wordt gebruikt in de industriële industrie en voor decoratieve toepassingen om de oppervlaktekwaliteit van objecten te verbeteren. Daarbij kan gedacht worden aan verbeteringen rondom corrosie en slijtage, ruwheid, reflectiviteit, elektrische geleidbaarheid, maar ook het decoratief verchromen van producten.

Een geheel andere toepassing is het elektroformeren van producten, om materiaaldikte op te bouwen op ondermaatse of versleten onderdelen, of zelfs om metalen platen met een complexe vorm te vervaardigen.