Historie van ME-Metals & Technologies BV

 

ME-Metals & Technologies BV is reeds in 2004 opgericht onder de naam ME-Metals. Op dat moment was eigenaar en oprichter Mat Hurkxkens nog in loondienst, maar voorzag hij voor zichzelf een toekomst in het opzetten van een eigen bedrijf.

In september 2011 heeft Mat besloten zich volledig te richten op ME-Metals en is de naam uitgebreid tot ME-Metals & Technologies, om meer onderscheidend te zijn in de markt.

Waar het bedrijf de eerste jaren gevestigd was op het woonadres te Sint Odiliënberg, heeft ME-Metals & Technologies zich vanaf september 2011 gevestigd op Bedrijvenpark De Berk in Echt. Per augustus 2016 is het bedrijf verhuisd naar de locatie aan de Marie Curieweg in Roermond, de locatie waar we nog steeds zijn gevestigd.

Vanaf 2020 is het bedrijf overgegaan van een eenmanszaak naar een BV, mede door het aantal werknemers dat in de loop der jaren uitgebreid is tot inmiddels 6 werknemers.

En we blijven groeien, zo openen we in de nabije toekomst een webshop voor Titaan onderdelen: www.Titanium-webshop.eu. We houden u op de hoogte.

De Giraffe

 

De belangrijkste reden dat wij hebben gekozen voor de giraffe in ons logo, is enerzijds het feit dat een giraffe door zijn lengte een goed overzicht heeft op zijn directe omgeving en anderzijds het feit dat een giraffe een klein, maar extreem krachtig hart heeft.

Aan deze twee kenmerken wil ME-Metals & Technologies BV graag voldoen; overzicht hebben op de markt, kansen en bedreigingen zien, en samen met onze klanten (en leveranciers) daarop inspelen. Het krachtige hart komt bij ons tot uiting in het hebben van het spreekwoordelijke ‘hart voor de zaak’, een eigenschap die ook de werknemers van ME-Metals & Technologies bezitten. 

De giraffe is ook een pionier in zijn gebied en is hij zeer diplomatiek. De giraffe is zowel zachtaardig als sterk, kijkt met mildheid naar wat zich aandient en zoekt naar verbinding en helderheid in zijn territorium. Vertaald naar ons gebied, zien wij hierin de heldere oplossingen, korte lijnen en duidelijke afspraken.

En tot slot: De giraffe steekt zijn lange nek uit, wij doen dat graag voor onze klanten!

Missie & Visie

 

Missie

Het is onze missie om onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden in advies en product en hen totaal te ontzorgen in het inkoopproces, zodat zij zich kunnen richten op hun eigen processen.

Visie

Helping others to create improvement.  

Kernwaarden

 

Service
ME-Metals & Technologies BV heeft service bieden aan haar klanten hoog in het vaandel staan. Deze service komt tot uiting bij alle aspecten van ondernemen.

Een bestaande klant wordt met net zoveel service bediend als een potentiële klant die nog geen bestelling heeft geplaatst, maar in eerste instantie alleen interesse heeft in onze producten / diensten, zonder dat ME-Metals & Technologies BV weet of dit uiteindelijk een klant zal worden.

Betrokken
ME-Metals & Technologies BV levert producten die gebruikt worden om processen te kunnen uitvoeren. ME-Metals & Technologies BV voelt zich mede verantwoordelijk voor de voortgang van deze processen binnen de bedrijven.

Door de hoge betrokkenheid van ME-Metals & Technologies BV wordt er alles aan gedaan om de producten op tijd, en met de hoogst mogelijke kwaliteit, bij de klant te leveren. Dit vergt de nodige flexibiliteit, maar we ervaren de waardering door onze klanten.

Maatwerk / precisie
Weinig producten die ME-Metals & Technologies BV levert zijn hetzelfde. Elke klant heeft een eigen product, dat speciaal voor hem ontworpen is. Dit betekent dat er ten alle tijden maatwerk geleverd moet worden. Maatwerk met precisie, één millimeter teveel of te weinig, en zelfs een tiende van een millimeter, kan een groot verschil uitmaken in onze branche.

Competent
Wij denken mee met onze klanten, om gezamenlijk tot een beste oplossing te komen. Daarom is het van groot belang om al in een vroeg stadium gezamenlijk de details van een project te bespreken. Alleen op deze manier kunnen problemen in een vroeg stadium aangepakt worden.

ME-Metals & Technologies BV is daarmee niet alleen leverancier van uw producten, maar heeft de benodigde kennis in huis om haar klanten van goede adviezen te voorzien en deze vervolgens ook ten uitvoer te brengen.

Efficiënt
ME-Metals & Technologies BV heeft korte lijnen met de directe leveranciers, zowel van de voorraadhouders van de materialen als ook de machinefabrieken voor de bewerkingen. Daarmee zorgen we ervoor dat we flexibel en snel kunnen inspringen op datgene wat nodig is voor onze klanten.

Het ene project is urgenter dan het andere, en daar proberen wij op in te spelen. Daarnaast verwachten wij van onszelf een korte reactietijd naar onze klanten, zodat deze nooit lang op ons hoeft te wachten.

Het is niet altijd mogelijk om binnen een uur of een dag een uitgebreide, inhoudelijke reactie te geven, maar we zorgen er altijd voor dat uw (aan)vraag of bestelling binnen enkele werkuren in gang wordt gezet. 

Innovatief
Als jonge onderneming blijven wij op zoek naar nieuwe, innovatieve ontwikkelingen in de markt, zowel op het gebied van nieuwe producten, als ook innovatieve productiemogelijkheden en manieren om de markt sneller en beter van dienst te zijn.