Assemblage

Assembleren is het samenbouwen van verschillende maakonderdelen tot één eindproduct. De tekening van dit eindproduct is vaak het uitgangspunt van waaruit ME-Metals & Technologies begint te werken.

 • Stap 1 is het zorgen voor tekeningen van de verschillende losse onderdelen. Deze tekeningen worden desgewenst door ME-Metals gemaakt, waarna de klant deze ter controle te zien krijgt.
 • Vervolgens wordt in stap 2 door ME-Metals gezorgd voor de ruwe materialen; in onze branche is dit vaak Titaan, maar we hebben ook snelle toegang tot staal, RVS, nikkellegeringen, Niobium, Zirconium en zelfs Tantaal.
 • Nadat de materialen zijn aangeschaft, ondergaan deze een bewerking, stap 3. Dit kan zijn draaien, frezen, zetten, slijpen, boren, etc. Aan het einde van deze stap zijn de losse onderdelen klaar.
 • Stap 4 is het samenbouwen van deze onderdelen. ME-Metals & Technologies assembleert eindproducten op verschillende manieren:
   • Lassen; dit is de meest gebruikte vorm van assembleren bij ME-Metals. Onze gekwalificeerde lasser heeft door de jaren veel ervaring opgedaan en kent de ins en outs van lassen, van staal tot Tantaal.
   • Bouten / schroeven; het aan elkaar bevestigen van verschillende onderdelen middels het gebruik van bouten/schroeven, moeren en ringen, ook wel bevestigingsmaterialen genoemd. Via onze Titanium-webshop.eu leveren wij Titaan-bevestigingsmaterialen uit voorraad.
   • Solderen; dit is het aan elkaar bevestigen van metalen onderdelen met behulp van een metaallegering dat een lager smeldpunt heeft dan de twee aan elkaar te bevestigen onderdelen.

ME-Metals & Technologies helpt klanten in het volledige proces van assembleren, van tekening tot ruwe materialen en van halffabricaten tot eindproduct. Het is natuurlijk ook mogelijk om een deel van het bovengenoemde stappenplan voor u te verzorgen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.