Watersnijden – Lasersnijden

Watersnijden

Door middel van waterstraalsnijden worden plaatmaterialen op maat gesneden. De waterstraal bereikt een snelheid van meer dan twee keer de geluidssnelheid en is door de combinatie met een slijpmiddel zo krachtig, dat veel materialen ermee gesneden kunnen worden, tot diktes boven de 100mm.

De snelheid en de druk van het water bepalen de uiteindelijke kwaliteit (haaksheid ) en nauwkeurigheid (tolerantie op de afmeting) waarmee de verschillende materialen gesneden worden. Toleranties die behaald kunnen worden zijn +/- 0,2mm.

ME-Metals & Technologies heeft Titaanmaterialen in diverse afmetingen en plaatdiktes uit voorraad leverbaar (1-2 dagen). Watergesneden producten zijn leverbaar binnen circa 4-5 werkdagen na ontvangst van uw bestelling en tekening. 

  Lasersnijden

  Naast watergesneden onderdelen bieden wij ook de mogelijkheid om onderdelen te laten lasersnijden.

  Een laser is een electromagnetische stralingsbron waarbij de intensiteit van de straal zo groot is, dat zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de scherpe laserstraal kan men in principe alle metalen snijden.

  Lasersnijden van metaal kan vanaf een vermogen van 100 watt. Voor het snijden van niet-metalen is 12 watt al voldoende.

  De snijsnelheid die bij het lasersnijden gehaald kan worden is afhankelijk van een aantal variabelen, zoals het materiaal, de dikte, het type laser en het vermogen. De snelheid varieert ruwweg tussen de 0,5  en 10 meter per minuut. De nauwkeurigheid van lasersnijden is ca. +/- 0,1mm.

  Het nadeel van het lasersnijden is dat het materiaal aan de snijkant harder wordt, hetgeen nadelig is voor de lasbaarheid. Deze hardheid is bij het lassen van staal en RVS geen probleem, maar kan bij Titaan wel een probleem zijn. 

  Neemt u voor meer informatie contact met ons op. Wij kunnen u van dienst zijn met advies én met het leveren van lasergesneden producten.