Waterstraalsnijden – Lasersnijden

Waterstraalsnijden

Door middel van waterstraalsnijden worden producten volgens tekening uit plaatmateriaal gesneden. Vroeger werd dit met behulp van plasma snijden gedaan, maar deze techniek is achterhaald wanneer het om nauwkeurige producten gaat.

De snelheid en de waterdruk bepalen de kwaliteit en nauwkeurigheid. De huidige moderne machines corrigeren de afwijkingen die er bij dikkere platen ontstaan, waardoor de haaksheid van het product slechts een beperkte afwijking laat zien. Toleranties op de afmetingen die behaald kunnen worden zijn +/- 0,2mm, mede afhankelijk van de grootte van het product.

ME-Metals & Technologies heeft Titanium plaatmaterialen in diverse afmetingen en plaatdiktes uit voorraad leverbaar. Waterstraal gesneden producten zijn leverbaar binnen 4-5 werkdagen na ontvangst van uw bestelling en tekening. Daarnaast leveren wij ook producten in andere materialen, inclusief staal, rvs en edele metalen.

Lasersnijden

Wij bieden ook de mogelijkheid om uw producten te lasersnijden. Normaal gesproken is dit een kostengunstigere techniek, echter waar de capaciteit bij het waterstraalsnijden tot diktes van 100mm gaat, is dit bij lasersnijden enigszins beperkter. Voor een materiaaldikte van 25mm is al een behoorlijk krachtige laser nodig. De maximale dikte wordt bepaald door het vermogen van de laser. De nauwkeurigheid is in de ordegrootte van +/- 0,1mm.

Een bijkomend nadeel bij het gebruik van een laser is het verharden van het materiaal aan de rand. Deze verharding vormt een probleem bij het lassen van het materiaal, niet zozeer bij staal of rvs, maar bijvoorbeeld wel bij Titanium. Titanium producten worden daarom meestal volgens de waterstraal techniek gesneden.