Chemische Industrie

Binnen de Chemische Industrie heeft ME-Metals & Technologies een dubbel aanbod;

  • Apparatenbouw; het leveren van verschillende soorten apparaten in verschillende materialen, in samenwerking met Alteco;
  • Tantaline®; een oppervlaktebehandeling waarbij RVS-producten de corrosiebestendigheid van tantaal krijgen.

Hieronder leest u meer over beide markten.

Apparatenbouw

ME-Metals & Technologies BV biedt apparaten aan voor de Chemische Proces Industrie (CPI), de petrochemische industrie en de farmaceutische industrie. Deze apparaten + bijbehorende onderdelen kunnen geleverd worden in verschillende materialen en volgens verschillende specificaties.

Voorbeelden van deze producten zijn reactoren & drukvaten, kolommen & tanks, warmtewisselaars, insteekpijpen, leidingwerk, stroombrekers, lascomponenten & spiralen voor koeling en verwarming.

Voor de productie werkt ME-Metals & Technologies BV samen met het Belgische bedrijf Alteco NV. Alteco, gevestigd in Rotselaar – België, heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van apparatenbouw. De gekwalificeerde medewerkers van Alteco vormen de basis voor een kwalitatief, betrouwbaar custom-made product. ME-Metals & Technologies begeleidt uw aanvragen en projecten samen met de Alteco medewerkers.

Meer informatie over onder meer Constructie / Productie Codes en de verschillende materialen waarin apparaten aangeboden kunnen worden, leest u op onze pagina Apparatenbouw.

Tantaline®

Tantaline® is een speciale oppervlaktebehandeling, waarbij roestvrijstalen onderdelen de corrosiebestendige eigenschappen van Tantaal krijgen. Speciale exotische metalen zoals Nikkellegeringen, Titanium, Zirkonium, Niobium en zelfs Tantaal kunnen vervangen worden door Tantaline®. Het grote voordeel: kostenbesparing.

De Tantaline® behandeling is een oppervlaktebehandeling, géén coating. Het is een diffusie gebonden beschermende laag van tantaal, gevormd door chemische dampafzetting (CVD) op de oppervlakte van het te behandelen product. De behandelde oppervlakte heeft de eigenschappen van zuiver Tantaal en is onafscheidbaar van het basismateriaal vanwege een opgebouwde diffusiezone.

De basismaterialen die het beste gebruikt kunnen worden voor de Tantaline behandeling zijn RVS304 en RVS 316L. Het gebruik van deze materialen is uitvoerig getest en akkoord bevonden.

Bezoek voor meer informatie onze Tantaline® productpagina.