Rondslijpen – Vlakslijpen

Rondslijpen

Net als draaien is ook rondslijpen echt precisie werk. Hierbij gaat het vaak om zeer kleine toleranties op microniveau. ME-Metals & Technologies werkt samen met een gerenommeerd bedrijf, met een klimaat gestuurd bewerkingscentrum, dat aan de hoogste eisen voldoet, voor zowel binnen- als buiten rondslijpen.

Er zijn verschillende bewerkingsmethodes:

 • Rondslijpen tussen 2 centerpunten met uitermate hoge precisie;
 • Centerloos rondslijpen.

Heeft u een toepassing waarbij rondslijpen gewenst is, neemt u dan contact met ons op; wij leveren producten compleet volgens uw tekening.

  Vlakslijpen

  Waar rondslijpen de tegenhanger is voor draaien, is vlakslijpen dat voor frezen. ME-Metals & Technologies biedt u de mogelijkheid om met een hoog vermogen, en met de hoogste precisie, ruw plaatmateriaal op maat te brengen door middel van vlakslijpen en/of schoonslijpen.

  De CNC-slijpmachines waarop dit vlakslijpen gebeurd kunnen alle mogelijke profielen realiseren, volgens de door de klant gevraagde nauwkeurigheid. Zelfs bij grotere afmetingen is dit mogelijk, tot 7500mm.

  Messen slijpen is een speciale toepassing voor het vlakslijpen. Tijdens productieprocessen kan slijtage ontstaan aan de messen die in de processen gebruikt worden, zoals aan speciale messen om papier te snijden, granuleermessen, fineermessen of schaarmessen. Deze messen dienen dan geslepen te worden en in bepaalde gevallen zelfs vervangen. Dit kan beide, in de gewenste kwaliteit en volgens de specificaties van de klant.

  Interesse in onze mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.