Rondslijpen – Vlakslijpen

Rondslijpen

Rondslijpen is hoog precisie werk, waarbij het gaat om uitermate kleine toleranties tot op microniveau. De technologie wordt meestal toegepast voor het slijpen van lange, ronde assen.

Er zijn verschillende bewerkingsmethodes:

 • Rondslijpen tussen 2 centerpunten met uitermate hoge precisie;
 • Centerloos rondslijpen.

Metals & Technologies werkt samen met een gerenommeerd bedrijf met een klimaat gestuurd bewerkingscentrum, dat aan de hoogste eisen voldoet, voor zowel binnen- als buiten rondslijpen.

Heeft u een toepassing waarbij kleine toleranties aan de orde zijn, neemt u dan contact met ons op; wij leveren producten compleet volgens uw tekening.

  Vlakslijpen

  Waar rondslijpen de tegenhanger is voor draaien, is vlakslijpen dat voor frezen. ME-Metals & Technologies biedt u de mogelijkheid om met een hoog vermogen, en met de hoogste precisie, ruw plaatmateriaal op maat te brengen door middel van vlakslijpen en/of schoonslijpen.

  De CNC-slijpmachines waarop dit vlakslijpen gebeurt kunnen alle mogelijke profielen realiseren, volgens de door de klant gevraagde nauwkeurigheid, zelfs bij grotere afmetingen tot 7500mm.

  Het slijpen van diverse messen is de belangrijkste toepassing voor het vlakslijp-proces. Door het gebruik ontstaat er slijtage aan de messen, die vervolgens nageslepen moeten worden. Het naslijpen gebeurt volgens de specificaties van de klant.

  Heeft u ook messen die nageslepen moeten worden? Neem vrijblijvend contact met ons op.